Precisielandbouw in de praktijk: Trekker & machine besturing

Haal meer en sneller rendement uit uw machine-investeringen.

Voor wie

Deze cursus is bestemd voor iedereen, die werkzaam is of interesse heeft in de akkerbouw, loonwerksector, veehouderij en/of cultuurtechniek en gebruik wil maken van GPS-ondersteunende of -gestuurde tractoren en werktuigen.

Inhoud 

Werktuigen die met behulp van GPS-signalen veel nauwkeuriger en efficiënter kunnen werken, zijn in opmars. Steeds meer bedrijven in de agrarische- en cultuurtechnische sector maken er gebruik van. Er wordt meer kennis en vaardigheden van de “trekker-chauffeur” gevraagd. De chauffeur van vroeger, is nu ook operator van het GPS-werktuigbesturingssysteem. Alleen de juiste instellingen resulteren in de juiste, efficiënte werking van het werktuig en minder verliezen.

In deze cursus leert u te werken met GPS-besturingssystemen op trekker & werktuig. U gaat werken met bekende merken voor aansturing van een wentelploeg, veldspuit met sectie-control, kunstmeststrooier (weegstrooier) met sectie-aansturing, element afsluitbare precisiezaaimachine en kilverbak. 

Verschillende bewerkingen, zoals kunstmeststrooien, zaaien en ploegen, hebben niet allemaal dezelfde nauwkeurigheid nodig. Dit is belangrijk voor de keuze voor een correctiesysteem. In geval dat een grote precisie nodig is, kan naast trekkerbesturing en correctiesignaal ook machinebesturing worden toegepast.

Onderwerpen

  • Perceelsgrensopname
  • Werktuiginstellingen
  • Veldbewerkingen
  • Sectie-control
  • Werkbreedte instellingen
  • Aanvangsniveau/voorkennis

De normale werking en juiste afstellingen van de gebruikte machines wordt als bekend verondersteld.

Resultaat

Na afloop van deze cursusdag weet u de gebruikte werktuigbesturingssystemen toe te passen, de instellingen op waarde te schatten, grenzen van het perceel vast te leggen en gaat u efficiënt om met gebruikte middelen. U kunt rechte ruggen ploegen en gewassen worden minder overbemest of dubbel gespoten. Met een autopilotsysteem ervaart u minder spanning om de bewerkingslijn te volgen en kunt u meer aandacht aan de daadwerkelijke kwaliteit van de bewerking besteden.

Dit is de basisvaardigheid voor het toepassen van taakkaarten op GPS-gestuurde taakkaart verwerkende werktuigen.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit ongeveer 10 personen.

Vervolg

De cursus Precisielandbouw in de praktijk: Taakkaarten.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar
Gewasbescherming licentie

Gewasbescherming licentie

Welke licentie heeft u nodig?

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?


Wilt u meer weten over ons aanbod,
onze open dagen en meer?


Vraag dan onze nieuwsbrief aan!

Vraag onze nieuwsbrief aan!