Precisielandbouw in de praktijk: Taakkaarten maken

Haal meer en sneller rendement uit uw GPS-investering op machines, door zaaizaad, meststoffen en/of gewasbeschermingsmiddelen efficiënter toe te passen en kosten te besparen.

Voor wie

Deze cursus is bestemd voor iedereen, die werkzaam is of interesse heeft in de akkerbouw, loonwerksector, veehouderij en/of vollegrondsgroenteteelt en gebruik wil maken van plaatsspecifieke machine-aansturing en m.n. het maken van taakkaarten hiervoor.

Inhoud 

Het plaatsspecifiek uitbrengen van meststof, zaaizaad, plant- en pootgoed en of gewasbeschermingsmiddelen is een grote wens om kosten te reduceren, optimale groeiomstandigheden te creëren of efficiënter binnen de normen te blijven.

Het opstellen van taakkaarten is hiervoor een goede mogelijkheid. Deze taakkaartverwerkende machines worden meer en meer toegepast, steeds meer bedrijven in de agrarische- en hovenierssector zien het nut en maken er gebruik van. Er wordt nog meer kennis en vaardigheden van de “trekker-chauffeur” gevraagd. De chauffeur van vroeger, is nu ook manager en operator van software op de PC en taakkaart gestuurde machines. Alleen de juiste kennis van en de juiste instellingen resulteren in een juiste, efficiënte werking van de taakkaart op de machine. Naast sensoren kan de taakkaart bijvoorbeeld direct een kunstmeststrooier of een spuitmachine aansturen. Heeft u de kennis en weet u welke instellingen resulteren in een juiste efficiënte werking van de taakkaart op uw machine?

In deze cursus leert u een basistaakkaart op te stellen, ziet u wat nodig is aan informatie en wordt de taakkaart opgeslagen op USB-stick. De taakkaart wordt praktisch toegepast op het praktijkveld met de daarvoor bestemde machines. U gaat praktisch werken met een taakkaart verwerkende machine, zoals een kunstmeststrooier van Bogballe en/of Kverneland en/of een getrokken spuitmachine van Hardi.

Onderwerpen

  • Inleiding taakkaarten in de context
  • Opstellen van een taakkaart
  • Veldbewerking
  • Data-opslag en -uitlezen

  

Aanvangsniveau/voorkennis

De normale werking en juiste afstellingen van de gebruikte machines die de taakkaarten verwerken, wordt als bekend verondersteld.

Resultaat

Na afloop van deze cursusdag weet u wat er komt kijken bij het maken van een taakkaart en heeft u een taakkaart zijn werk laten doen met een machine in het veld.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit ongeveer 8 personen.


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gewasbescherming licentie

Gewasbescherming licentie

Welke licentie heeft u nodig?

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?


Wilt u meer weten over ons aanbod,
onze open dagen en meer?


Vraag dan onze nieuwsbrief aan!

Vraag onze nieuwsbrief aan!