Precisielandbouw in de praktijk: Recht-Rij-Systemen

Haal meer en sneller rendement uit uw investeringen op uw Recht-Rij-Systeem.

Voor wie

Deze cursus is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de akkerbouw, loonwerksector, veehouderij en of cultuurtechniek en gebruik wil maken van GPS-ondersteunende of -gestuurde tractoren.

Inhoud 

GPS-toepassingen zijn in opmars, steeds meer bedrijven in de landbouw en cultuurtechniek maken er gebruik van. De kennis en vaardigheden van de "trekker-chauffeur" worden hierdoor op een hoger peil gezet, door het steeds meer gebruik maken van geavanceerde elektronica. De chauffeur van vroeger is nu operator van het GPS-systeem. Weet u haaks op het kavelpad cq. weg uw bewerking uit te voeren?

In deze cursus gaat u hoofdzakelijk praktisch aan de slag met DGPS- en RTK-stuursystemen op tractoren. Er worden door u diverse handelingen uitgevoerd, zoals het uitzetten van een A-B-lijn, het markeren van perceelgrenzen etc. Door systematische stappen te nemen, leert u een aantal Recht-Rij-Systemen "kennen" en hoe deze optimaal te benutten zijn. Er wordt gewerkt met bekende systemen o.a. AG-Leader, SB-Guidance, Trimble en Müller. 

Onderwerpen

  • Diverse bewerkingspatronen
  • Markeerpunten
  • Veldgrenzen
  • Oppervlakte bepalingen
  • Werkbreedte instellingen
  • Verplaatsen van lijnen

Aanvangsniveau/voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding nodig. Dit is de basisvaardigheid voor het werken met GPS-gestuurde werktuigen.

Resultaat

Na afloop van deze cursusdag weet u de gebruikte Recht-Rij-Systemen toe te passen, de oppervlakte van het perceel beter te benutten en maakt u tijdswinst, doordat het uitzetten van markeringen op het veld niet meer nodig is. Met een autopilotsysteem heeft u minder stress om de bewerkingslijn te volgen en meer aandacht voor de daadwerkelijke bewerking en de kwaliteit hiervan besteden.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit ongeveer 10 personen.

Vervolg

De cursus Precisielandbouw-in-de-praktijk: Trekker & machine-besturing.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar
Gewasbescherming licentie

Gewasbescherming licentie

Welke licentie heeft u nodig?

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?


Wilt u meer weten over ons aanbod,
onze open dagen en meer?


Vraag dan onze nieuwsbrief aan!

Vraag onze nieuwsbrief aan!