Gevorderden Cursus Bewaren

Introductie

Bewaren is een vak apart. Tot aan de oogst is er veel aandacht voor een goed product. Als het eenmaal binnen is, verminderd die aandacht. Onterecht. Juist dan is veel kennis en inzicht nodig om te weten hoe u een product met de minste verliezen kan bewaren.

In deze praktijkcursus gaat de bewaarspecialist van DLV Advies nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Deels wordt daarmee de theoretische kennis rondom bewaren opgefirst. Anderzijds gaan we met deze cursus de verdieping in. Optimalisatie is daarbij het kernwoord. Zo is bij het bewaren van uien en aardappelen nogal wat kwaliteit te verbeteren door scherper te bewaren. Op dit moment is dat juist fors in beweging. Bedrijven geven verschillende of zelfs compleet foute adviezen. Zo gebruikt iedereen zijn eigen strategie om uien te drogen. Ook doen er allerlei verhalen de ronde over de invloed van CO2 op pootgoed. Met deze cursus willen we duidelijkheid geven aan de hand van theorie en praktijk.

Programma

  • algemene herhaling van bewaren
    • wat gebeurt er als we ventileren;
  • Bewaren van aardappelen
    • Naoogst fysiologie
    • Hoe optimaal drogen irt rotte knollen, zilverschurft ed.
    • Hoe optimaal koelen zonder mechanische koeling
  • Rondleiding schoolboerderij
  • Bewaren van uien:
    • Hoe optimaal drogen: o.a. wat voor invloed heeft koprot?
    • Nadrogen
    • Kwaliteit en gewicht houden.

Aanvangsniveau /Voorkennis

Er wordt verwacht dat de deelnemers minimaal 5 jaar praktijkervaring hebben met het bewaren van aardappelen of uien.

Resultaat

U bent na deze cursus weer scherp bij het bewaren van uw producten. Daarnaast bent u op-to-date wat de nieuwe inzichten betreft.

 


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gewasbescherming licentie

Gewasbescherming licentie

Welke licentie heeft u nodig?

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?


Wilt u meer weten over ons aanbod,
onze open dagen en meer?


Vraag dan onze nieuwsbrief aan!

Vraag onze nieuwsbrief aan!